Kezdőlap
457 millió Euró Nyomtatás E-mail
A Bundestag 2006. június 23-i határozata értelmében Németország 2006 évben 457 millió eurót fordít a német hajózási infrastruktúra fejlesztésére, ez 50 millió euróval meghaladja a 2005 évi keretet. A kb. 118 milliárd forintnak megfelelő összeg a jelenlegi infrastruktúra karbantartására ill. új beruházásokra áll rendelkezésre. A döntést a 2005. novemberi német koalíciós megállapodás előzte meg, melyben rögzítésre került a német belvízi hajózási útrendszer igényeknek megfelelő továbbfejlesztése.

A német hajóútrendszer az európai hajózási infrastruktúra „szíve". A német kormány döntését annak tudatában hozta, hogy a német beruházások maguk után vonzzák a víziútrendszerhez kapcsolódó rajnai, dunai országok, így Magyarország hajózási infrastruktúrájának fejlesztését ill. tágabb értelemben az összeurópai gazdaság fejlődését is.


Köztudott, hogy a német hajózási infrastruktúra európai szinten etalonként kezelt. Fontos kiemelni, hogy a környezetvédelmi alapokon nyugvó döntés nem egy most induló fejlesztési folyamat, hanem egy kiemelten jó színvonalú infrastruktúra továbbfejlesztése. A folyamatosságot jelzi, hogy a tervekben 2007-re 500 millió, míg 2008 évre 600 millió euró a fejlesztésre előirányozott összeg.


Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

 
standard.png

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
logo.jpg

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

Székhely:   1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.

Tel:           +36 30 990 5795

E-mail:       Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges