Kezdőlap
Nemzetközi belvízi hajózási nap Würzburgban Nyomtatás E-mail
 

Több hajózási eseménynek volt házigazdája 2006. október 5-én Würzburg, a történek címszavakban:


  • Wolfgang Tiefensee német közlekedési miniszter tovább erősítve a német közlekedéspolitika eddigi törekvéseit egyértelműen állást foglalt a belvízi hajózás fejlesztése mellett, ennek keretében kiemelte a flotta modernizálását (az előző ca. 20 éves támogatott modernizálási program 10 éve zárult le, Magyarországon sosem volt), a német hajózás támogatott beépítését az európai árufuvarozási logisztikai rendszerbe, valamint a Duna Straubing-Vilshofen közötti szakasz hajózási viszonyainak javítását.
  • Hans Spitzner bajor államtitár a Duna fenti szakaszának kiépítésére egyedüli kompromisszumos megoldásként az ún. C változatot, azaz az Aicha térségében megépítendő vízlépcsőt tartja elfogadhatónak, ennek megvalósítása érdekében Bajorország teljes befolyását beveti.
  • Heinz Hoffmann úr, a (BDB) Német Hajózási Szövetség és egyben az (EBU) Európai Hajózási Szövetség elnöke, az MSG (Majnai Hajózási Szövetkezet) elnök-igazgatója e minőségeiben utoljára lépett pódiumra. Nyugdíjba vonulása alkalmából a német belvízi hajózás frank királyaként és egyben eddigi legnagyobb húzóerejeként búcsúztatták. 1957-ben kezdett dolgozni az MSG-nél üzletkötőként, 2001-től elnök.
  • Rinus de Korte az EBU új elnöke, belépőjében Heinz Hoffmann által kiépített pálya folytatása mellett foglalt állást.
  • A VBW (Egyesület a Belvízi Hajózásért és Hajóutakért) éves közgyűlést e napra időzítette. Günter Dütemeyer igazgató nyitóbeszédében a következő időszak legfontosabb feladataiként a közlekedéspolitikai lobbyzás keretében a Duna kiépítését, a hajózási kutatás-fejlesztést, az EU-NAIADES program megvalósítását és a „félkész" CMNI (Budapesti Egyezmény) teljessé tételét jelölte meg.


Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

 
standard.png

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
logo.jpg

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

Székhely:   1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.

Tel:           +36 30 990 5795

E-mail:       Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges