Kezdőlap
Erstu jubileum Nyomtatás E-mail

erstu1.jpg
10 éves az Európai Folyam- és Tengerhajózási Egyesület, melyet 11 hajózási társaság alapított. Ma 86 tagja van, ebből 20 egyesület és szövetség 6 országból és 66 vállalkozás 11 EU és 3 más országból. Az egyesület hajózási társaságai összesen 7 millió hordképességtonnányi hajótérrel rendelkeznek, ebből 4 millió tonnás hordképesség belvízi áruszállító, 800 db folyam-tengerjáró és 50 szállodahajó.  Az ERSTU időközben a vezető európai egyesületek sorába került, a 10 éves jubileum alkalmából számos gratuláció érkezett, többek között Wolfgang Tiefensee német közlekedési miniszter és Matthias Ruete EU Bizottsági vezérigazgató részéről.

A globalizált világgazdaság és a folyamatos európai integráció különleges feladatok elé állítja a jövőbeli áruszállítási rendszereket. Az EU idejében hangsúlyt helyezett szállítás, logisztika és komodalitás kapcsolatára. Az ERSTU a páneurópai közlekedési tengelyek, a dunai és folyam-tengerhajózási együttműködési potenciáljával szervesen kapcsolódik ehhez a profilhoz. Az ERSTU túl van a tágabb értelemben vett „európaizálódáson”, szilárd tagja az ágazat 8 legfontosabb szervezetének. A jövő a közlekedési rendszerkapcsolatok, a szövetségek együttműködése és a logisztikai hálózatok további integrálódása irányába mutat. Ebben a legfontosabb partnerek a vasutak, logisztikai szolgáltatók és az európai szövetségek.

Az ERSTU 10. közgyűlése – címszavakban – a következő középtávú akcióprogramot fektette le:
• Rendszerkapcsolatok fejlesztése a logisztika és a közlekedési hálózatok területén
• Az európai szövetségek együttműködésének erősítése az EU-ban és a nemzetközi szervezetekben
• A piacfigyelés és a rendszerkapcsolatok erősítése
• Koncentrált nyilvánossági tevékenység szélesítése súlypontban a gazdaságossággal és a környezettel

A jubileumot az ERSTU 2007.06.25-én Berlinben, az új építésű „Bellevue” hajón ünnepelte tagjaival és számos neves meghívottal az európai politika és gazdaság területéről. A résztvevők Berlin gyönyörű vízi útjain tett hajóúttal is demonstrálták a gazdaságosság és a környezetvédelem harmóniáját.    
  
Bencsik Attila
ERSTU-EDS elnök

 
standard.png

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
logo.jpg

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

Székhely:   1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.

Tel:           +36 30 990 5795

E-mail:       Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges