Kezdőlap
Megújult a MAHOSZ Nyomtatás E-mail

Ez év júniusában elhunyt Miklós László, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) főtitkára. Ez a sajnálatos esemény szükségessé tette a szövetség megújulását. Az augusztus 6-i ülésen a tisztségviselők megválasztásán kívül, egy új tag belépése is napirendre került. A szövetség súlya tovább növekedett azzal, hogy immár a Révhajósok Országos Szövetségét is tagjai sorában tudhatja.

Augusztus 6-a óta egyértelműen a magyar hajózás legnagyobb érdekképviseleti szervezete a MAHOSZ. A szövetség tízmilliárdos értékű vízijármű flottát üzemeltető vállalkozásokat képviselő tagszervezetek országos összefogásán alapuló szövetség. A MAHOSZ tagjai között tudhatja a kereskedelmi hajózás mindhárom nagy érdekképviseleti szervezetét a Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségét, a fent említett Révhajósok Országos Szövetségét és a Személyhajósok Szövetségét, továbbá a túrahajósok képviselőit. A MAHOSZ céljai változatlanok, a tagszervezetek közös érdekeinek képviselete és azok kölcsönös támogatásának szervezése érdekérvényesítési tevékenységükben.
 
A szervezet új elnöke Szalma Botond, elnökhelyettese Bencsik Attila, az új főtitkár Horváth Imre lett.
 
A MAHOSZ partnere kíván lenni az iparágban működő többi, szakmai alapon szerveződött érdekvédelmi, valamint az államigazgatásban hajózással foglalkozó szervezetnek, továbbá az önkormányzatoknak. Ennek érdekében szakembereit mozgósítva javaslatokat készít a jogalkotóknak, hatóságoknak, önkormányzatoknak. Törekszik a tagok érdekeinek megjelenítésében a nagy rendezvények előkészítésekor, a víziközlekedést érintő jogszabályok kodifikációs munkálataiban, valamint az EU jogalkotási folyamatában is.


Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

mahosz10.jpg

 
standard.png

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
logo.jpg

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

Székhely:   1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.

Tel:           +36 30 990 5795

E-mail:       Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges