Kezdőlap
Már a programnak is programja van Nyomtatás E-mail

2008. szeptember 30-án Brüsszelben került megrendezésre az Európai Bizottság NAIADES akcióprogramjának megvalósítását szolgáló Platina program bemutatására.
A NAIADES akcióprogram fő vonalait követve, a Platina projekt is öt, egymással összefüggő területre összpontosít, amelyek stratégiai jelentőségűek egy átfogó belvízi szállítási politika szempontjából: piacok, flotta, munkahelyteremtés és szakképzés, arculat és infrastruktúra. A Platina technikai és szervezeti segítséget nyújt majd ezeken a területeken a kulcsfontosságú szakmai érintettek, szervezetek és tagállami közigazgatási szervek aktív részvételét biztosítva. Emellett kutatói találkozókat és munkacsoportokat szervez, valamint tanulmányokkal segíti a tervezett akciók megvalósulását.
 
Magyarországon a NAIADES programhoz kapcsolódóan egyedül a hajózási információs rendszer kiépítése kezdődött meg, az 5 területből fennmaradó kb. 4 ¾ rész érintetlen. Az európai és a magyar belvízi hajózás támogatottsága közötti távolság folyamatosan nő. A szakma ezúton ismételten felszólítja a magyar közlekedéspolitika döntéshozóit a NAIADES akcióprogram hazai közlekedéspolitikai stratégiába történő beépítésére. 

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

 
standard.png

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
logo.jpg

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

Székhely:   1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.

Tel:           +36 30 990 5795

E-mail:       Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges