Kezdőlap
Rövidhírek 2008/12 Nyomtatás E-mail

Változások a Duna Bizottságban
A közelmúltban tartotta a Duna Bizottság a 70. közgyűlését. A tagországok mellett részt vett a közgyűlésen Franciaország, Törökország, Csehország és Hollandia, valamint Rajnai és Szávai Központi Bizottság képviselői. A következő 3 évre Igor Sawolskit, Oroszország különleges meghatalmazott nagykövetét választották elnöknek, vezérigazgatónak dr. Valkár Istvánt választották. A 2009. évben tervezett következő közgyűlés fő témája a Dunai Hajózás alapegyezményének, a Belgrádi Aktának a megújítása. A közgyűlésen várhatóan teljes taggá választják Franciaországot és Törökországot.


Dinamikusan fejlődnek a bolgár dunai kikötők
A bolgár folyami kikötők 2007-es, 5 millió tonnás forgalmukat 2008-ban 10,6 millió tonnára tervezik növelni. Ezzel túlszárnyalják a tengeri kikötőik fejlődősét, mely 15,5 millió tonnáról 35,7 millió tonnára nő. A fejlődés mögött az új nemzeti kikötő fejlesztési program hatása áll, ezen belül kulcsszerepet játszik Russe kikötője, mely egyébként a 2008-as évet előreláthatóan az erős fejlesztési ütemre visszavezethetően átmenetileg veszteséggel zárja.

Enns – Galati együttműködés
Az osztrák Enns és a román Galati kikötő együttműködési megállapodást kötött a hajózás, a vasút, az infrastruktúratervezés és a marketing területén. Galati tengeri és egyben folyami kikötő is egyben, a Duna 155 folyamkilométerénél. Mind normál, mind széles nyomtávú vasúti összeköttetéssel és természetesen közúti, valamint vízi úti kiszolgálási létesítményekkel rendelkezik. Tervezés alatt áll egy konténerterminál építése.


Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

 
standard.png

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
logo.jpg

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

Székhely:   1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.

Tel:           +36 30 990 5795

E-mail:       Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges