Kezdőlap
A Via Donau környezetvédelmi projektjei és tevékenysége Nyomtatás E-mail

A hajózási és közlekedéspolitikai berkekben ismert Via-Donau osztrák szervezet az osztrák és az európai belvízi hajózás egyik motorja, jelentős része volt többek között a lakossági, vízépítési, környezetvédelmi és hajózási szervezetek közötti kompromisszum létrehozásával a bécs-freudenaui duzzasztómű és vízerőmű megépítésében.
A Via-Donau néhány hete a környezetvédelmi menedzsmentrendszer bevezetésével EMAS tanúsítványt szerzett. Ezzel a “EU Öko-tanúsítvánnyal” tovább erősíti a Via-Donau a környezetvédelmi elhivatottságát, és példamutató az európai belvízi hajózási szervezetek számára.  (Az EMAS - Eco Management and Audit Scheme - az EU-n belüli a vállalkozások, szervezetek önkéntes és nyitott környezetmenedzsment rendszere. Az EMAS-ban résztvevők kötelesek környezettudatos tevékenységüket, céljaikat nyilvánosan vállalni és közzétenni. Az eredményeiket évente környezetvédelmi szakértők minősítik.)

Manfred Seitz igazgató szerint: „A Duna nemcsak fontos közlekedési infrastruktúra, hanem egyben egy egyedülálló öko-rendszer is. A környezetvédelem folyamatos javítása ennek értelmében természetesen kötelességünk.”
Az igazgató kijelentése és a Via-Donau új tanúsítása egybecseng a 2009.04.10-i horányi „Duna“  konferencia (a Navigátor áprilisi kiadásában számoltunk be róla) résztvevőinek konklúziójával, miszerint a Duna jövőjét nem szabad alárendelni egyes ágazatok kiragadott érdekeinek, sem politikai érdekeknek. A folyó elhanyagolt, elfajult magyar szakaszának  fejlesztését komplex módon, egy gazdasági, környezeti, élettér egységként kezelve kell a teljes érdekeltségi kör bevonásával megvalósítanunk.  

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

 
standard.png

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
logo.jpg

Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

Székhely:   1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.

Tel:           +36 30 990 5795

E-mail:       Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges