Bemutatkozás

Tisztelt Látogatónk!

A Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségét 1993-ban alapította akkor még „Belvízi Fuvarozók Szövetsége” néven 5 hajózásban érdekelt jogi és 6 magánszemély. A Szövetséget 1994.február 24-én, az 1989. évi II. törvény 15. §-ának 1/bek. alapján 5685 sorszámmal vette nyilvántartásba a Fővárosi Bíróság. A szervezet székhelye: 1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29. A szervezet képviselői: Bencsik Attila elnök, Horváth Emil és Szilágyi Róbert elnökségi tagok.

Célunk:

A Szövetség célja, hogy képviselje a magyar belvízi fuvarozók és az ahhoz kapcsolódó területeken tevékenykedő tagsága érdekeit a folyamatos és akadálymentes iparági szereplés fenntartásához.

Feladataink:

Érdekérvényesítés és a jogalkotók szakmai támogatása a jogszabályok előkészítése, alkotása és alkalmazása során, kiemelten

  • a vízi közlekedésről szóló törvény módosítása,
  • a hajózási engedélyek kiadása,
  • a hajók lajstromozására vonatkozó előírások módosítása,
  • a hajózási szabályzat módosítása,
  • a kikötők létesítése, a kikötők működésére vonatkozó jogi, gazdasági feltételek   módosítása,
  • a magyar belvízi fuvarozókat érintő nemzetközi egyezmények és jogszabályok alkotása ill. módosítása területén.

Hazai és nemzetközi társszövetségekkel együttműködve a belvízi hajózás „súlyának” és érdekképviseleti hatékonyságának növelése a gazdasági és közlekedéspolitikai döntéshozatalban.

Szakmai érdekképviselet a Tagságot ért esetleges jogsérelmek esetén.

 

Bemutatkozás

A Szövetség célja, hogy képviselje a magyar belvízi fuvarozók érdekeit a belvízi fuvarozási tevékenységhez kapcsolódó területeken.

Tovább »

Történet

A Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségét 1993-ban alapította akkor még „Belvízi Fuvarozók Szövetsége” néven 5 hajózásban érdekelt jogi és 6 magánszemély.

Tovább »

Kapcsolat

Név: Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetsége

Cím: 1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.

E-mail: mbfsz@mbfsz.hu

Tel: +36 30 990 5795

Tovább »